Újezd u Boskovic Jihomoravský kraj
Drobečková navigace

Úvod > Články > Letecký den v Kotvrdovicích

Letecký den v Kotvrdovicích



Datum konání:
22.8.2015

Je to neuvěřitelné, ale létání pro radost v Kotvrdovicích slaví už dvacet let!

Při této příležitosti se v sobotu dne 22. srpna 2015 uskuteční na letišti Tri sudy v Kotvrdovicích letecký den pro zájemce a obyvatele ze širokého okolí, jehož součástí bude i slet ultralehkých letadel z celé České republiky.

 

Program leteckého dne začne ve 13. hod vystoupením leteckých modelářů. Letecký den zahájí průlet bojového vrtulníku a průlet letounu L29 Delfín. Dále vystoupí řada ultralehkých letadel od těch, která byla u počátků létání pro radost v devadesátých letech minulého století až po současnou světovou špičku v této kategorii z produkce českých a slovenských firem. K vidění bude letecká akrobacie v podání špičkových pilotů, a to nejen provedená za pomoci motorového letounu, ale i kluzáku. Svůj um předvedou parašutisté z brněnského aeroklubu a k vidění bude ukázka letové činnosti paraglidistů. Představí se vrtulník letecké záchranné služby provozovaný společností Alfa Helicopter, a to v samostatné ukázce letových možností vrtulníku i v rámci ukázky zásahu složek Integrovaného záchranného systému při řešení následků dopravní nehody.

Po celý den bude na letišti co k vidění.

Pro děti je připraven skákací hrad  a pro větší jízda traktorem. Od 10.00 hodin bude možnost vyhlídkových letů vrtulníkem!

Pro všechny bude připravena bohatá nabídka nealkoholických i alkoholických nápojů, dostatek bude i douzované cigáry a jiných pochutin.

 

Vstupenky jsou slosovatelné a výherce zažije nádheru pohybu ve vzdušném prostoru při vyhlídkovém letu.

 

Takže neváhejte, využijte příležitost ke strávení příjemného dne v atmosféře ruchu letiště i při doprovodném programu.

 

Srdečně zvou členové Leteckého klubu LAA Blansko - Kotvrdovice