Újezd u Boskovic Jihomoravský kraj
Drobečková navigace

Úvod > Články > Provoz Mateřského centra Ponorka,z.s. v Doubravici n. Svit.

Provoz Mateřského centra Ponorka,z.s. v Doubravici n. Svit.



Na začátku byl nápad zřídit v našem městysi centrum, kde by se scházely maminky, vyměňovaly si zkušenosti, dozvěděly se něco nového, odreagovaly se od každodenních starostí a kde by děti nalezly prostředí pro zájmové aktivity a hrátky s kamarády. 

K tomuto všemu bylo zapotřebí nejen sehnat a opravit prostory , ale i založit a úspěšně zapsat spolek. To se podařilo a proto bylo v září 2014 slavnostně otevřeno Mateřské centrum Ponorka, z.s..

 

Máme tedy za sebou 5 měsíců provozu a tak je čas seznámit vás s tím co se ve vašem – našem MC Ponorka událo.

 

Pravidelně můžete:

  • 2x týdně dopoledne a 2x týdně odpoledne navštívit herničku, kde si děti mohou pohrát a rodiče si popovídat třeba při šálku kávy

  • Každý den odpoledne využít nabídky zájmových kroužků pro děti: tvořeníčko, výtvarka, divadélko, angličtina, jóga, keramika, cvičení, aerobic

  • 1x týdně dopoledne zajít na masáže miminek

  • 1x týdně využít nabídky aktivit pro rodiče: jóga, cvičení na fitt ballech, angličtina

 

Že se dětem v kroužcích daří se mohli rodiče přesvědčit na vánoční besídce, konané 22.12.2014. Děti si k této příležitosti připravily drobná vystoupení a ukázky své práce.

 

Během dosavadní činnosti MC se uskutečnily tyto akce, pořádané pro děti z blízkého i dalekého okolí:

  • 28. 10. Putování pohádkovým lesem

  • 16. 11. Podzimní karneval

  • 6. 12. Mikulášská nadílka

 Naším cílem při pořádání těchto aktivit je, aby nejen malé děti, ale i ty větší hravě trávily volný čas a prožily chvíle legrace se svými nejbližšími. Jsme rády za vaši účast a nejen kladné ale i záporné ohlasy. Promiňte nám občasné nedostatky, protože kdo nic nedělá nic nepokazí. A další rčení říká, že chybami se člověk učí a právě tyto chyby jsou pro nás výzvou k tomu, udělat to příště lépe.

Zásluhou sponzorů a darů od spoluobčanů najdete v MC příjemné prostředí, sociální zázemí, přebalovací pult, kočárkárnu, možnost drobného občerstvení (káva, čaj, pochutiny), wi-fi připojení, různé hračky, společenské hry, knihy, pomůcky pro kreativní vyžití.

 Nesmíme zapomenout zmínit konání několika zajímavých besed, ve kterých budeme i nadále pokračovat. Byly zajímavé, zajisté i podnětné a z každé besedy si účastníci odnesli malou drobnost.

Velké poděkování patří maminkách , které vedou kroužky, nebo se jinak podílejí na provozu MC a vůbec všem, kteří neváhají pomoci a podporují vaše – naše MC. Jsme opravdu vděční za jakoukoli pomoc, nechceme nic jiného než věnovat pozornost rodičům a dětem. A proto neváhejte a přijďte se přesvědčit na vlastní oči co je vlastně MC Ponorka, přijít mohou rodiče s dětmi do 3 let, v předškolním, ale i školním věku. Budeme rádi i za jakýkoli podnět, který přijde od vás rodičů, co byste v MC uvítali.

Je možné přihlásit své děti do kroužků na druhé pololetí, což je od února 2015, nebo se jen přijďte podívat a zkusit si první hodinu a zjistit tak, co by vaše děti bavilo. Připravujeme nový kroužek a to výuku hry na kytaru pro děti od 8 let a věříme, že si najde své příznivce.

 Veškeré informace o provozu, fotogalerii, komentáře k proběhlým akcím atd. najdete na webových stránkách www.mcponorka.cz.

 Na vaši návštěvu se těší

Veronika Janochová, Eva Štěpánková a Veronika Musilová