Újezd u Boskovic Jihomoravský kraj
Drobečková navigace

Úvod > Informace k ČOV > Jak pokročily přípravy na stavbu ČOV

Jak pokročily přípravy na stavbu ČOV



Svazek obcí Doubravice nad Svitavou a Újezd u Boskovic dostal návrh smlouvy na financování ČOV. Smlouva je v této době na Ministerstvu financí, kde musí být schválena do konce měsíce května, a pak se vrátí zpět na Evropský fond životního prostředí, kde bude podepsána do 15 dní. V praxi to pro nás znamená, že výkopové práce začnou v druhé polovině měsíce června. Dle harmonogramu dodavatelské firmy IMOS započnou výkopové práce u čerpací stanice na parkovišti pod pálenicí, přejdou do pole, bude se kopat podél silnice směrem do „Podevsí“, následně budou pokračovat touto částí přes náves až po odbočku k zemědělskému družstvu. Tedy trasa, značená v projektové dokumentaci jako, „A“.

V této fázi se nebudou dodělávat přípojky pro jednotlivé domy – pouze se z hlavní trasy vyvede odbočka do tzv. zeleného pásu (neutrálního území) a zaslepí se v místech, která má každý dům zakreslen na svém projektu.

Současně Svazek vodovodů a kanalizací Blansko, divize Boskovice a Vodárenská a.s., divize Boskovice, budou budovat v některých částech výměnu vodovodního řádu – bližší informace po předání projektové dokumentace a vyjádření Svazku VaK a VaS divize Boskovice v příštím zpravodaji, nebo opět zde.